background

Antifriz Nedir? Nasıl Seçilir?

Antifriz Nedir? Nasıl Seçilir?
Antifriz-Nedir-Nasıl-Seçilir

Antifriz, soğutma sisteminde kullanılan ana sıvı olan soğutucuyu oluşturmak için suyla karıştırılması gereken temel bileşendir. Soğutma sistemi, motorun aşırı ısınması nedeniyle oluşabilecek arızaları önlemek için ısıyı belirli bir seviyede tutar.

Aracınızda tek başına antifriz kullanırsanız motor soğutmasını sağlayamazsınız. Bu yüzden karışıma %50 su eklemeniz gerekir. Su belirli derecede buharlaştığı ve donduğu için otomobil üreticileri, suyun donma noktasını uzatmaya yardımcı olmak için antifriz kullanılmasını önermişlerdir.

Arabanız İçin Doğru Antifriz Nasıl Seçilir?

1- Araçlarınızın kullanım kılavuzunu inceleyin

Aracınız için herhangi bir sıvı veya yedek parça alırken, kullanım kılavuzunu incelemeniz faydalı olacaktır. Eğer aracınızda kullanım kılavuzu yoksa o zaman internetten destek alabilirsiniz. Çünkü internette işinize yarayacak ya da yaramayacak pek çok tavsiye olacaktır.

2- Soğutucu rengine daha yakından bakın

Antifriz rengi, hangi teknolojinin kullanıldığı hakkında fikir verecektir. Antifrizin rengini inceleyebilir, aracınızın kullanım kılavuzunda belirtilenle karşılaştırabilir ve kullandığınızın doğru olduğunu anlayabilirsiniz.

3- Su ekleyin

Antifrizin tek başına konulmayacağını yukarıda belirtmiştik. Bunun için soğutma sisteminizin içine 50/50 oranında su eklemeniz gerekir. Ancak bazı antifrizler suyla karışık bir şekilde hazır satıldığından dolayı doğrudan araca eklenebilir.