background

Motor Arıza Lambası Neden Yanar?

Motor Arıza Lambası Neden Yanar?
Motor-Arıza-Lambası-Neden-Yanar

Bireylerin güvenli yolculuk yapması için göstergeleri önemsemelidir. Herhangi bir sorunda en kısa sürede arabada arıza veren sistem kontrol edilmelidir. Böylece sorunsuz bir şekilde araç kullanmaya devam edebilir, can ve mal kaybına neden olabilecek kazalar önlenmiş olur. Özellikle aracın hareket etmesini ve ilerlemesine yardımcı olan motor arıza göstergelerine dikkat etmek gerekir. Motor arıza durumları probleme göre farklı ışıklarda yanar. Bu durumun her biri için sebepleri çeşitlidir.

Motor Arıza Lambası Sorunları Nelerdir?

Her ışık farklı anlama gelebilir. Bazı durumlar hayati öneme sahipken bazıları da aracın sorunsuz çalışması için ufak problemleri ifade eder. Motor uyarı işaretlerinin renkleri ve anlamları şunlardır:

Motor arıza lambası sarı yanıyor: En önemli işaretlerden biridir. Gösterge ışığında motor arıza lambası sarı yanıyorsa motor çalışma mekanizmasında problemlerin olduğu sürücüye bildirilir. Motorun arıza bölümüne geçtiği ve mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini gösterir. Belli bir süre yolculuk yapılmasına müsaade etse de en kısa sürede motor bakımının yapılması gerekir.

Motor arıza lambası kırmızı yanıyor: En acil ve bakılması gereken ikaz ışıklarından biri motor arıza lambasının kırmızı yanıyor olmasıdır. En uygun yerde araç sağa çekilmeli ve durmalıdır. Bu ışık yanarken aracı sürmek oldukça tehlikelidir. Araç motor arıza kısmına bile geçemeden arıza olduğunu tespit eder ve parçalar sistemli şekilde çalışamadığından aracın trafikte olması çok sakıncalıdır.

Motor arıza lambası sürekli yanıyor: Motor ikaz göstergesi sürekli yanıyorsa ilk dikkat edilecek kısım rengidir. Sarı renkte sürekli yanıyorsa araç en kısa sürede servise götürülmeli ve kontrol ettirilmelidir. İkaz ışığı kırmızı yanıyorsa hızlı bir şekilde araç durulmalı ve çekici çağrılıp araç kaldırılmalıdır. Araçta önemli hasar meydana gelmiş ya da önemli bir parçada sorun varsa hızlı bir şekilde onarılmalı ve sonrasında araç trafiğe çıkmalıdır.

Motor arıza lambası sürekli yanıp sönüyor: Motor çalışırken oluşabilecek bir sorunu sürücüye haber verir. Kolay ve hemen çözülebilir bir hata da olabilir ancak önemli bir arızanın önceden habercisi de olabilir. Araç motoru önemli bir soruna neden olmaması için kısa sürede servise götürülüp problem belirlenmelidir.